zondag 19 oktober 2014

Verslag 3e Antoon Holla toernooi

Op 18 oktober werd voor de derde keer het Antoon Holla jeugdtoernooi gehouden. Dit toernooi maakt deel uit van de Grand Prix serie van de Limburgse schaakbond. Uniek aan dit toernooi is dat het zich volledig in de namiddag afspeelt, zodat het een ideaal opstapje is voor de spelers die er nog wat tegen opzien om een volledige dag te gaan schaken, maar toch wel eens graag aan een echt Grand Prix toernooi mee willen doen. Het geheel speelt zich af in een prettige en gemoedelijke sfeer.

In totaal deden 49 enthousiaste jeugdspelers, het grootste aantal in de nog korte geschiedenis van dit toernooi, aan dit toernooi mee, dat voor de laatste keer plaatsvond in Gemeenschapshuis De Kiêsstolp te Velden. Op basis van het aantal deelnemers per leeftijdscategorie werd besloten de spelers in vier groepen in te delen: AB, C, D en EFGH. In de AB-groep werd een halve competitie gespeeld. In alle andere groepen werden 7 ronden Zwitsers gespeeld. Axel Plate was wedstrijdleider in zowel de AB als de C-groep. René van der Haghen en Wim Dirkx namen de grote D-groep voor hun rekening en Jan Doornenbal de EFGH-groep. Het maken van de indelingen en verwerken van de uitslagen werd gedaan door Roland van Vliembergen.

Inmiddels zijn de volledige eindstanden en kruistabellen al op deze site te vinden, aangevuld met een aantal foto's gemaakt door Marina van Vliembergen.

Met dank aan de wedstrijdleiders, de mensen van De Kiêsstolp en de vrijwilligers, zonder wiens hulp dit toernooi niet mogelijk zou zijn geweest. En nog belangrijker: met dank aan alle schakers die hier op sportieve en enthousiaste wijze hebben gestreden, en aan de ouders, jeugdleiders en andere begeleiders die hier een middag voor op wilden offeren.

Tot volgend jaar,
Jan en Eddy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten